De eerste drie dagen................ - Reisverslag uit Paphos, Cyprus van Sjaak en Anita - WaarBenJij.nu De eerste drie dagen................ - Reisverslag uit Paphos, Cyprus van Sjaak en Anita - WaarBenJij.nu

De eerste drie dagen................

Door: SjaakenAnita

Blijf op de hoogte en volg Sjaak en Anita

06 Mei 2011 | Cyprus, Paphos

WOENSDAG 04 mei 2011:
Tsjonge, tsjonge, wat gaat de tijd als je vakantie hebt toch weer snel. Dinsdagochtend geland en opgehaald door Demi, en de twee dagen dat ze vrij was zijn alweer voorbij en is zij vandaag (RE: Vrijdag) al weer aan het werk.
Woensdag hebben we een relaxte dag gehouden en hebben we indrukken opgedaan van Paphos. Eerst uitgeslapen en zijn we naar een uitstekend stuk strand gereden (Coral Beach) waar nog echt zand ligt want de overige kustlijn, op enkele na misschien, bestaat alleen maar uit rotsen. Daar in het plaatsje hebben we een ontbijt/lunch genuttigd waarna we met de auto richting Paphos zijn gereden om te reserveren in een heerlijk visrestaurant waar Demi met Inge en Karlien al een aantal keer hebben gegeten. Helaas, reserveren voor drie personen is niet mogelijk, alleen vanaf vier. Nou, dan maar de gok nemen vanavond. Hierna zijn we met z'n drieen naar Haagen Daz gereden om lekker een ijsje te nuttigen waar jullie de foto's al van hebben gezien (ff lekker maken).
Hierna zijn we lekker naar het appartement gegaan om even bij het zwembad te liggen echter was de bewolking zo dik dat de zon er niet doorheen kwam en het eigenlijk wel fris was. Dan maar ff naar binnen waar Anita en Demi even een powernap hebben gedaan en ik om mijn gemak de gemnaakte foto's al bewerkt heb.
Hierna lekker gedoucht en opgetut om rond half negen te vertrekken naar Ocean Busket, het eerder genoemde restaurant. Heerlijk gegeten met als voorgerecht Sushi (moesten we van Demi proberen) maar zijn we er nog steeds geen fan. Hierna ons hoofdgerecht, een heerlijke cod (kabeljauw) in het pannetje met friet erbij. Supper Lekker! Na het eten weer even naar de stamkroeg om een afzakker te halen en bijtijds, nou ja bijtijds (24.00 uur), naar ons appartement om te gaan slapen want de volgende dag staat de plaats NICOSIA op het programma.

DONDERDAG 05 mei 2011:
Na ons ontbijt thuis zijn we rond half negen de auto ingestapt voor onze reis naar Nicosia (ong. 200 km.). Een grotere stad dan Paphos en waar Demi ook meer kans tot slagen heeft om kleding te kopen. Meiden blij, ik loop wel mee! Aangekomen in Nicosia zijn we op zoek gegaan naar "The Mall". Een groot winkelcentrum met allerlei kledingzaken. Van de ene kledingzaak naar de andere en uiteindelijk rond de middag de voeten even rust geven met, jawel, een Maccie. Tussendoor bij Starbucks (ook hier Nikita) koffie gedronken. Inmiddels was het al rond een uur of vier en zijn we het winkelcentrum gaan verlaten om meer de binnenstad in te gaan. O ja, Demi had al heel lang een Guess horloge op het oog en was nu zeker van plan om hem te kopen. Keuze gemaakt echter maken ze hem niet direct op maat! What the f..., teleurstelling alom. Afijn, dan maar in Nederland.
Na onze wagen te hebben geparkeerd zijn we de binnenstad van Nicosia ingelopen en de eerste winkel waar we tegenaan lopen, je raadt het al, was een Guesswinkel. Snel naar binnen en ja hoor, het horloge was ook daar aanwezig en zelfs met 20% korting. Maar ook hier maken zij hem niet op maat, maar aan de overzijde zat een juwelier die dat binnen vijf minuten doet voor weinig geld. Okee, horloge gekocht en snel aan de overkant laten vermaken op maat. Alleen duurde dat iets langer dan vijf minuten (half uur hoogstens). Wij even verder gelopen en na een half uurtje weer terug. Schakel er tussenuit echter nog te groot. Weer een half uur wachten dachten wij alleen deed hij het nu in vijf minuten!!!! Oud baasje rekende tien euro en hebben we 12 euro gegeven omdat de vrouwen hem een beetje zielig vonden. Demi helemaal happy met d'r horloge. Hierna nog wat winkels bezocht todat we bij de grensovergang, jawel midden in de stad, kwamen die het Griekse gedeelte scheidt van het Turkse gedeelte. Paspoorten tevoorschijn gehaald en de overstap gemaakt naar het Turkse gedeelte. We waande ons direct in Turkije met al z'n namaak artikelen en talloze winkeltjes. Nog even snel bij een grote moskee wezen kijken waarna we de terugreis maakten naar het Griekse gedeelte. Weer paspoorten tevoorschijn en weer terug op "bekende" bodem. Het was inmiddels al rond zeven uur en we waren het alledrie toch wel erg zat. In de auto gesprongen en de terugreis aangevangen. Net buiten Nicosia hadden we op de heenweg al een groot bord van een LidL gezien en deze kwamen we nu weer tegen. Wij de weg af en op naar de LidL. Een grote zaak alwaar wij boodschappen hebben gehaald voor de komende dagen want elke keer uit eten loopt aardig in de papieren. Na uiteindelijk teruggekeerd te zijn in ons appartement vielen we voldaan maar heel erg vermoeid rond de klok van 24.00 uur in slaap.

VRIJDAG 06 mei 2011:
Demi moest er al vroeg uit want vandaag is gewoon een werkdag voor haar en heeft ze vandaag een split-dienst. Dat betekent dat zijn van 07.00-11.00 uur moet werken en van 19.00-23.00 uur. Zij met de auto naar haar werk, want wij sliepen uit en zouden vandaag rustig aan doen en bij het appartement blijven. Rond 09.00 uur wakker geworden en heerlijk genoten van een kop koffie op ons eigen terrasje waarna we alle spullen verplaatst hebben naar ons eigen privezwembad want er is verder nog niemand die hiervan gebruikt maakt. Het is enigszins bewolkt maar de zon komt er steeds beter doorheen. Het is nu rond de klok van 15.00 uur terwijl ik dit verslag bij de receptie zit te tikken en de zon volop schijnt en het heerlijk vertoeven is bij het zwembad. Als God in Frankrijk zoals ze zeggen. Demi is net wakker en ligt nu ook lekker aan de rand van het zwembad. Vanavond eten we een heerlijk hollandse prak (boontjes met aardappelen en stukje vlees) en brengen wij Demi rond 18.30 uur naar haar werk en wij blijven een beetje rondhangen/wandelen in Paphos haven. Rond 23.00 uur zullen we bij de stamkroeg verzamelen om nog wat te drinken en dan weer terug naar ons appartement want morgen is voor Demi ook weer een gewone werkdag.
Doeii allemaal en tot het volgende verslag. Nieuwe foto's volgen snel.
Kus van ons alledrie!

• 06 Mei 2011 - 14:52

Erwin:

Geniet er nog maar van de tijd vliegt en binnenkort naar je nieuwe werkplek, je kan je lol niet op straks :-)

• 06 Mei 2011 - 19:44

Valja En Rene:

nou zo te zien hebben jullie het reuze naar je zin.
    groetjes vanuit het zonnige rottjeknor

• 08 Mei 2011 - 10:06

Jane Breet:

Hi family leuk zo'n verslag te lezen. Vakanties gaan altijd snel voorbij. Hoe lang moet Demi nog> Gelukkig dat ze het nu volhoudt, maar ja pappa is geweest en nu mamma. Ze boft maar met zulke ouders. Zal jullie blijven volgen groetjes ook aan Demi van tante Jane en Michau

• 09 Mei 2011 - 07:12

Ellen:

Hoi allemaal,
    Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat jullie met volle teugen genieten. Van elkaar, zon, zee, strand, het winkelen maar bovenal de Lidl (bijna thuiskomen). En om Holland niet te vergeten natuurlijk de Hollansche Prak. Nu, ik sluit mij volledig bij de vorige sprekers aan, geniet maar volop want voor je het weet is het verleden tijd.
    Vandaag hier bewolkt met gisteravond een beetje regen. Natuurlijk heel welkom. Heb al diverse keren het fotoboek aangeklikt benieuwd naar de beloofde foto's. He kom op zeg Sjaak het lijkt wel op je op vakantie bent.
    Nog heel veel plezier met elkaar.
    Liefs
    Ellen