We zijn er..........................
Door: SjaakenAnita
Blijf op de hoogte en volg Sjaak en Anita
04 Mei 2011 | Cyprus, Paphos
Eindelijk zijn we op plaats van bestemming.............Paphos op Cyprus.
Na een reis van 4,5 uur met Transavia, en een vliegtuig wat net 1 week oud was (als dat maar goed gaat), zijn we veilig geland op Paphos. Het weerzien met Demi was natuurlijk een emotioneel moment voor moeder en dochter waarbij ik ook de brok in mijn keel kreeg en het watervloeistof wel in m'n ogen voelde. Blijdschap alom!
We zijn toen gaan zoeken naar de autoverhuurder en kwamen al snel tot de ontdekking dat deze niet op de luchthaven gevestigd zat. Na een belletje werden we opgehaald door een busje en vervoerd naar de autoverhuurder. Na de noodzakelijk papieren rompslomp zijn we met de auto vetrokken, echter.............ze rijden hier LINKS en het stuur zit aan de rechterkant (Zo Engels) en ik natuurlijk achter het stuur. Wat is dat anders rijden. Je heb al veel ogen nodig maar nu had ik het idee dat ik aan de twee die ik heb nog ogen tekort kwam. En dan het schakelen, in het begin zit je natuurlijk de beweging met je rechterhand te maken maar al snel had ik zoiets van, ik leg mijn linkerhand op de schakelpoot zodat dit niet fout gaat. Na verloop van tijd wen je er wel aan.
Het was al kwart over twaalf en Demi moest om 13.00 uur gaan werken. We zijn dus eerst naar haar appartement gegaan en daar schrokken we heel erg van! Wat een klein huisje en wat ziet het er smerig uit. Niet door de troep van de meiden, want die houden het juist netjes bij, maar de gore muren etc. De badkamer is 1 grote ruimte met schimmel. Het plafond ziet er zwart van. Ik ga er zeker foto's van maken want 3 meiden 5 maanden hierin laten wonen is gewoon ongezond en onverantwoord.
Demi heeft zich snel omgekleed en hebben we haar via de dienstingang naar haar werk gebracht. Het hotel is schitterend maar achter de schermen is het geen 5-sterren waard. Wat een zooitje!
Hierna zijn Anita en ik vertrokken en hebben we eerst een Maccie gepakt en boodschappen gehaald. Ook daar sloeg de schrik om ons hart. Wat is dat F.... duur!. Wij dachten dat Nederland duur was, wat een prijzen. We hadden een klein beetje boodschappen en waren al euro 50,00 kwijt. Maar ja, we moesten de volgende dag toch wat eten en wat te drinken hebben.
Hierna in ons appartement gekomen, wat heel erg mooi is en toch wel zo'n 8/10 km. van Demi afligt, zijn we toch blij met de auto. Na de boodschappen uitgeladen te hebben zijn we een klein uiltje gaan kanppen want we hadden de nacht overgeslagen.
Rond 19.30 uur zijn we wakker geworden en zijn we richting het hotel van Demi gegaan. Voordat we haar zouden ophalen hebben we wat gegeten en kort rondgelopen.
Rond 22.15 uur was Demi klaar en zijn we met de ouders van Karlien wat gaan drinken in Crocedale Pub. De stamkroeg/pub van de meiden. Is ook geen 100 mtr. van het hotel vandaan en hun appartement. Gelukkig heb ik nog net de tweede helft van Barca-Real kunnen zien en rond 00.30 uur zijn we richting ons appartment gereden waar Demi is blijven slapen omdat zij de volgende twee dagen lekker vrij is en we wat met elkaar gaan doen en natuurlijk veel kunnen bijpraten.
Tot het volgende verslag en kus van ons alledrie.
Tot het volgende verslag en kus van ons alledrie.
04 Mei 2011 - 08:57
Erwin:
Leuk verslag, ik ga jullie zeker volgen!
Groeten
Erwin -
04 Mei 2011 - 08:59
Valja En Rene:
Gelukkig dat het allemaal goed is gekomen. En natuurlijk moet je foto's nemen van dat appartement om dit ook te laten zien aan de school waar de kinderen moeten verblijven. En ja.. Cyprus ook zij zijn niet echt met hygiene bezig daar staan al die landen om bekend.
maar gelukkig de auto doet het kan je in ieder geval goed verplaatsen.
Veel plezier en we houden de blog bij.
Dikke kus -
04 Mei 2011 - 09:02
Roxanne:
Fijn dat jullie goed aangekomen zijn..
Even een tip voor de bestuurder van het voertuig.. BOEM is HO!! het maakt hierbij niet uit aan welke kant het stuur zit of aan welke kant van de weg er gereden wordt...
Veel plezier samen!
x -
04 Mei 2011 - 13:42
Anja:
Veel plezier met zn allen :) -
04 Mei 2011 - 15:35
Astrid:
Hey Sjaak en Anita,
De vakantie is begonnen! De komende 2 dagen veel plezier met z'n drieen!
Geniet van zon,zee,strand én van elkaar.
Lieve groet Astrid. -
04 Mei 2011 - 17:03
Gilbert En Marry :
He luitjes geniet er met zn drietjes lekker van wij houden je blog goed in de gaten dikke kus van ons -
04 Mei 2011 - 19:41
Ryan:
Hey! Foto's zien er goed uit ! Lekkere ijsjes enzo! :D
Rustig aan en geniet van de vakantie!
Groetjes aan jullie alle drie!
05 Mei 2011 - 07:59
Ellen:
Leuk jullie reisverslag te lezen. De verf van het vliegtuig was nog nat heb ik begrepen. Maar gelukkig is het geen "maandagochtend" apparaat gebleken.
Lijkt mij inderdaad heeeeeeeeeel eeeeeeeerg wennen aan de situatie in de auto maar ook het verkeer. Je rijdt dus met dubbele handicap!
Ons lekker maken met HaagenDaz. durven jullie wel??
Prachtige foto van moeder en dochter. Wat een heerlijkheid moet het zijn geweest elkaar weer in de armen te sluiten.
Over hier niet zoveel te vertellen hoor. Nog steeds prachtig weer. Pa en ma hebben het ook nog steeds heel erg naar hun zin op de camping en boffen dus ook met die stalend blauwe luchten en komen pas weer op 11 mei a.s. thuis.
Verder gaat alles hier z'n gangetje!
Genietse allemaal.
dikke kus
05 Mei 2011 - 11:17
Jerry En Linda:
Hoi lieve alledrie. Wat een leuke foto´s!! Zeker wel lekker Aniet om je dochter zo vast te houden. Kijken wij ook best wel naar uit. Geniet er van. Het gaat zo snel om!! Wij vliegen vanavond alweer naar huis. Hou ons op de hoogte. En Sjaak, kijk of je daar een extra paar ogen kan kopen!
Dikke XX